Pagina's

zondag 29 augustus 2010

Wat vliegt de tijd!

regen

Het is alweer een week geleden dat ik iets gepost heb… niet te gelóven zeg!! Het lijkt wel eergisteren. De tijd lijkt wel steeds sneller te gaan en wat dat betreft heeft mijn moeder toch wel gelijk gehad. “Het gaat steeds sneller naarmate je ouder wordt”, zei ze altijd.

Misschien komt het ook wel omdat het zo’n drukke week geweest is. Het ging weer even helemaal mis met mijn moeder en we hebben samen een hele middag in het ziekenhuis doorgebracht. Gelukkig gaat het nu weer redelijk goed en ook de internist waar we van de week geweest zijn, was eigenlijk heel tevreden. Ze moet nu over 2 maanden terugkomen.

Ton en ik zijn er vanmiddag, ondanks het slechte weer, nog even op uit geweest. Gewoon in de auto gestapt en een stukje gaan rijden… we zien vanzelf waar we uitkomen. En dat bleek dus Haarzuilens te zijn dit keer. Er is daar zo’n leuk pleintje waar alle huizen, restaurants, scholen en noem maar op allemaal rood-witte luiken hebben. Staat zó fleurig, zelfs in dit sombere weer. Helaas had ik m’n fototoestel vergeten dus kan ik het niet laten zien.

Alvast een hele fijne week iedereen (hopelijk niet al te nat) en heel erg bedankt voor al jullie lieve reakties iedere keer… ik lees ze met heel erg veel plezier!!!

10 opmerkingen:

 1. Ha lieve Jolanda,

  Hé, je was hier in de omgeving met vakantie lees ik in je vorige post.
  Vroeger was daar het Eurostrand waar wij vaker gingen zwemmen.
  Fijn te lezen dat jullie je daar goed vermaakt hebben.
  Kan heel goed begrijpen dat je ivm de gezondheidstoestand van moeder niet zo heel ver van huis wilt gaan.

  Ja, Haarzuilen is een heel mooi dorp, is al weer enige jaren geleden dat wij er waren.
  Ik vond nog wat info wat ik destijds opgeslagen heb
  Ik wil altijd precies weten als ik ergens heen ga of ben waarom er die typische en authentieke gebruiken in stand gehouden worden.

  **Het eerste huis De Haar ontstaat al in de 14e eeuw. Nadat het in de 15e eeuw tijdens twisten tussen de bisschop van Utrecht en de stad Utrecht werd verwoest, kreeg het herbouwde kasteel waarschijnlijk zijn karakteristieke vijfhoekige plattegrond. In de loop van de 18e en 19e eeuw vervalt het kasteel echter tot een ruïne, totdat in 1890 baron Etienne van Zuylen van Nijevelt besluit om het voorouderlijk bezit te restaureren. Daarbij neemt hij een opmerkelijke beslissing…

  Als eerste kocht hij de grond terug die vroeger bij het kasteel had gehoord. Daarbij hoorde ook het dorp Haarzuilens. Dit was een vermoedelijk Middeleeuws dorpje dat grotendeels onveranderd was gebleven door de eeuwen heen en nooit uit veel meer dan 25 huizen had bestaan. Het had altijd aan de voet van het kasteel gelegen, vermoedelijk zodat de bewoners bij moeilijkheden bescherming konden zoeken bij het kasteel. Van Zuylen van Nijevelt besluit dat er een groot park en jachtgebied bij het kasteel moet komen en laat een nieuw dorp bouwen, 1,5 kilometer verderop. In 1898 betrekken de inwoners feestelijk hun nieuwe woningen. Nog steeds hebben veel deuren en luiken de kleuren van de van Zuylens, rood en wit.**

  Ook voor jou een fijne week, de zon komt weer terug in de komende dagen hoor ik net.

  Liefs,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 2. vergeten??? Je camera vergeten???? Als blogster met plichtsbesef hoor je die EIGENLIJK altijd in je tas te hebben, wij willen weten waar je was;)).

  Goed te horen dat het toch weer beter met je moeder gaat, wat een zorg he!

  Groetjes
  lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ging allemaal zo snel deze zomer ... de berichtjes over het einde van het schooljaar lijken gisteren ... en nu is het bijna herfst! Mooie muziek, lieve groet, @nne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De weken vliegen idd voorbij lieve Jolanda. Wat naar dat het weer even wat slechter ging met je moeder, je heb dan zoveel zorgen, ik ben blij voor jullie dat het nu weer iets beter gaat.
  Ohhh....en dan die regen....ik kan geen regen meer zien. Gelukkig schijnt hier na een hele natte morgen nu de zon en de vooruitzichten zijn ook hoopvol.
  Wat leuk dat je een uitstapje naar Haarzuilen heb gemaakt, daar staat ook dat prachtige kasteel toch?
  Daar ben ik vroeger met schoolreisje een keer naar toe geweest, sprookjesachtig zoals ik mij kan herinneren. Jammer van de camera, maar ik vergeet deze ook vaak mee te nemen hoor hihi. Ik was ook van plan deze vorige week naar Mary Poppins mee te nemen zodat ik wat van Scheveningen kon fotograferen, maar was hem ook vergeten.
  Fijne week.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gelukkig gaat het weer wat beter met je moeder.
  Was even schrikken dus.........
  Oh regen maak je me ook blij mee hoor....zo gezellig vind ik het dan binnen...
  Fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat het weer wat beter gaat met je moeder....de mijne blijft nog wel tobben hoor...ben er gisteren geweest maar ze heeft niet veel zin meer geloof ik........zuchttttttttt...hoop dat ze snel weer wat vrolijker word.....heb je de jdl al gehaald??...liefs Ria....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey Jolanda,

  Idd de tijd vliegt dat merk ik ook joh.
  Vooral nu ik zelf ook werk een week is zo voorbij.
  Wat jammer dat je de camera vergeten was, volgende keer beter, hé.
  Fijn dat het beter met je moeder gaat

  Fijne week, groet Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tijd gaat in een rap tempo voorbij. Maar ik zie het altijd als een teken dat je jezelf niet verveeld. Want als de dagen voorbij kruipen, pfff.

  fijne avond, en fijn dat het met je moeder weer beter gaat.
  Groet Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Jolanda.
  Ook wij zijn weer terug van vakantie.
  Dat was wel weer even schrikken van je moeder.
  Gaat het nu weer een beetje.
  Wij zijn vorig jaar ook bij Haarzuilen geweest leuk dorpje en prachtig kasteel maar toen stond het in de steigers voor renovatie.
  Dus ook geen foto's.
  Ja de tijd vliegt hé, en ik hoop zo dat we nog wat nazomer krijgen want van dat vroege herfst weer wordt je niet vrolijk.
  Wij hebben nog heerlijk vakantie geen wekkers geen broodtrommels lekker genieten.
  Groetjes ook voor je moeder.
  Jannie.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als ik hier al de reacties lees schijnt het me een heel interessant plaatsje te zijn 'Haarzuilen'
  Hopelijk gaat het terug wat beter met je mama.
  Lieve groetjes
  Rita

  BeantwoordenVerwijderen

heel gezellig dat je langs bent geweest en bedankt voor je reaktie!