Pagina's

maandag 25 oktober 2010

Dorothy

Verhuizen_jpg

Mensenlief, wat kan een mens toch een hoop rommel hebben hé? En helemaal iemand die zo moeilijk iets weg kan gooien. Moet je nagaan wat er gebeurd wanneer je de inhoud van een ander huis er ook nog eens bij moet zien te proppen. Juist… mijn hele huis staat zo’n beetje vol nu met dozen en ik zit er een beetje verdwaasd tussen.

verhuizen3

Als je eens wist hoe vaak we met een auto vol spullen van het huis van mijn moeder naar ons eigen huis zijn gereden!

Verhuizen_0

Ook zijn er wel wat dingen die ik na veel twijfelen heb weggedaan hoor… maar niet veel! Alleen hebben we het meeste van haar meubeltjes toch laten ophalen, want daar wist ik echt geen raad mee. Gelukkig zijn er wel een paar kleinere dingen waar ik een plekje hier in huis voor gevonden heb. Zoals haar bureautje dat ik nu zelf ga gebruiken voor m’n kaarten maken en dat soort dingen. Natuurlijk moest ik wel eerst een plekje zien te creëren, maar dat is gelukt.

In ons werk/studeer/hobby/strijk/leg-hier-maar-even-neer-want-ik-heb-geen-plek kamertje staat een grenen buffetkast uit vroegere jaren (kon ik weer eens geen afstand van doen) en ik heb bedacht dat we die wel eens wit kunnen gaan schilderen zodat die kast ineens weer leuk staat in de huiskamer. Dan kan ik op de plek die vrij komt mooi het bureautje neerzetten.

In hetzelfde bovengenoemde kamertje had Ton een paar jaar geleden een soort van lage open kast gemaakt, waar kussens op liggen zodat je erop kunt zitten en waar manden instaan. Nu kreeg ik ineens een heldere ingeving… als we nou eens 2 kasten zouden kopen die we aan weerskanten van het kamertje op die lage zitkast zouden zetten! Op naar Ikea dus waar we 2 boekenkasten gekocht hebben die ik gelijk in elkaar gezet heb. Ton heeft vervolgens de poten eraf gezaagd en nu staan ze, ingeruimd en wel, op de zitkast (of hoe ik dat kastje ook noemen moet). Staat nog hartstikke gezellig ook!! Zo gauw de nog ingepakte verhuisdozen uit het kamertje zijn, zal ik er wel eens foto’s van maken.

Dit alles betekent dus dat ik in 2 huizen tegelijk aan het rommelen ben… het huis van mijn moeder én die van mezelf. Druk, druk, druk dus! Maar vrijdag moet ik de sleutel inleveren dus dan moet het klaar zijn.

‘s Avonds heb ik in ieder geval lekker tijd om werken aan de quilt waar ik aan begonnen ben. Had ik dat nou al verteld eigenlijk?? Een paar weken geleden ben ik met Ton naar Tilburg gereden waar Dorry haar leuke winkeltje heeft met quiltbenodigdheden. Daar zag ik prachtige quilts… de één nog mooier dan de ander! Omdat ik nog maar een beginneling ben op dit gebied, besloot ik om te kiezen voor de quilt Dorothy. Die is niet te moeilijk en toch best wel lekker groot… ongeveer 1.50 x 1.50 cm. Dus heb ik het pakket gekocht dat alle patronen plus stof bevat. Kijk, hier zijn wat foto’s van hetgeen ik tot nu toe gedaan heb:

DSC00990

Het zijn natureltinten met blauw zoals je ziet.

DSC00994

Natuurlijk wel alles met de hand, dat is het leukst!!

DSC00988 DSC00989

Leuk wordtie hé? Ondertussen heb ik me ook gelijk maar ingeschreven voor de BOM (block of the month) die in januari begint. Maar daarover tegen die tijd meer. Ik kan het mijn moeder bijna horen zeggen: “Maak nou eerst maar eens af waar je aan begonnen bent voor je je gaat inschrijven voor alweer een nieuwe quilt. Eerst maar eens zien of je déze afmaakt, want daar geloof ik niks van.” Jaja, ze kent me langer dan vandaag. “We zullen zien mam!”

liefs, jolanda

17 opmerkingen:

  1. Zoo je hebt het zekers druk,het lijkt mij moeilijk en fijn om door de spulletjes van je moeder te rommelen,er komen weer dingen naar boven,maar ook moeilijk en zeker als je het niet kunt houden,maar het belangrijkste is dat je moeder in je hart zit en je gedachte,op die manier word ze nooit vergeten.

    Gaaf hoor je quilt,schrijf ik dat goed,wat een moeilijk woord haha,ze maken er mooie van voor op bed,dat vind ik zo gaaf,lieve groet Joke.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoe gaat het met je, ik denk vaak even aan je...
    ik had gisteren een mooi gedicht, volgens mij een hele mooie voor jou..
    kijk maar eens.
    lieve groet, cobi

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo dat is druk dus....doos voor doos maar...;)
    Wens je hiermee veel succes. En je quilt prachig hoor...zo knap!!
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  4. het komt VAST en zeker allemaal goed...met je kast, de dozen, je kamertje én je quilt(en);)

    Liefs,
    Lynda

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Pfffff...meid wat ben je druk !!! heerlijk ...mooi hoor die quilt ! en leuk die foto van je moeder op je blog !....ik hoop dat het allemaal een beetje gaat met je........wens je toch nog heel veel sterkte....vooral voor vrijdag......sluit je toch weer wat af ......kus van mij....liefs Ria....

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lieve Jolanda, wat ben jij druk meid. Daar komt heel wat bij kijken hé.
    Fijn dat je nog wat spulletjes in jullie huis kan gebruiken.
    Mooie foto van je moeder.

    Je quilt die is mooi zeg.
    Sterkte met alles en lieve groetjes van mij Stina

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hi Jolanda!! Nice to meet you!! and thanks for the nice comment you have done in my blog. You also have very nice photos (as you with my blog, I can't understand anything of yours... :( but it doesn't matter!!
    You will enjoy a lot the mystery quilt of Veronique Requena!!! Have you already the book? It's so nice!!!
    Ah! and I am a follower of you. Try again tomorrow to be my followers, ok?
    Hugs,
    Marisa

    BeantwoordenVerwijderen
  8. wat een mooie quilt, ik zou dit ook wel eens willen doen, lijkt me zo lekker werken op de bank, tijdens de winter, misschien moet ik het toch maar eens doen.
    Zal vast moeilijk voor je zijn, de spullen van je moeder opruimen, alles wat je beetpakt heeft zijn herinneringen.
    Hoe gaat het eigenlijk met je haakwerk?

    groetjes jolande

    BeantwoordenVerwijderen
  9. If you want to watch more mystery quilts, send me an e-mail and I can send you links of Spanish blogs of people who have finished it.
    My mail: madeana67@hotmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat heb je het druk... Heel veel sterkte om je moeders huis leeg te maken!
    Je quilt wordt schitterend.
    Groetjes, Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoi Jolanda.
    Wat zal je het moeilijk hebben als je al die spulletjes moet opruimen.Wens je heel veel sterkte.
    En wat fijn dat je weer aan de freubel ben en wat wordt je quilt prachtig.
    Je moeder zou heel trots op je zijn geweest hoor.
    Lief groetjes Jannie.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hoi Jolanda,

    Het verdriet om je moeder is natuurlijk niet een twee drie weg, en dan moet haar huisje ook nog eens helemaal worden opgeruimd, moet je spullen opruimen waar je toch nog aan gehecht bent, maar geen plek voor hebt, maar ze waren wel van je moeder dus wil je eigenlijk niets kwijt want zo heb je haar nog een beetje bij je!
    Wat lekker dat je met het quilten een hoop stress en verdriet wegwerkt he! Heel ontspannend is het om te doen. Het ziet er heel erg leuk uit, ben benieuwd naar het eindresultaat!

    Groetjes Susan.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Het zal niet meevallen om het huis van je moeder te moeten leeghalen, weer een afscheid lieve meis. Wat fijn dat je toch een plekje weet te vinden voor sommige van haar spulletjes. Soms zou je alles wel willen bewaren, maar dat kan natuurlijk niet. Ik weet nog dat toen mijn ouders een paar jaar terug van een groot huis naar een appartement gingen er ook veel weg moest, ik heb toen ook wat spulletjes waaronder ook een kastje meegenomen omdat ik het zo jammer vond dat het weg zou gaan.
    Je quilt wordt ook heel erg mooi, wat een prachtige kleurencombinatie.

    Lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat heb je het druk lieve Jolanda,het huisje van je moeder leeg halen,dat zal heel veel pijn kosten.
    maar ja meis het leven gaar door,doet het wel rustig aan en niet overhaast.
    Want straks krijg je spijt wat je heb weg gedaan.
    Fijn dat je nu zo mooi kleed aan het maken bent,dat geef ook weer afleiding.
    Je ma zal het prachtig vinden net zoals ik.

    Liefs Riet.x

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Zo te horen en zien heb je het druk druk druk,leuk dat je toch een plaatsje kan vinden voor wat spulletjes van je mama, want meubeltjes kan je niet zo maar ergens neerplanten :)
    Mooi kleedje ben je daar begonnen hoor - succes ermee.
    Veel liefs - Rita

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hi Jolanda,
    thanks for your visit!.
    Yes, the patterns Happy Country xmas and the stitchery with the sheeps are mine and are free. You can use them but, please, only for non-commercial purposes.
    I spent some time years ago in the Netherlands at a place called Ede, near Arnhem, but unfortunately I didn't learn a word of dutch ...so I also need google translator to read your blog.
    My e-mail adress is nenazulu@hotmail.com it would be nice to hear from you.
    bss
    M.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hoi lieve Jolanda,
    oh meid wat moet het een werk zijn om alles uit te zoeken en wat lijkt het me moeilijk om dingen te moeten wegdoen die van je moeder zijn geweest. En wat gaaf dat je aan een quilt bent begonnen, vind de kleuren ook super! Ik weet zeker dat je hem helemaal afkrijgt want ik wil wel je vorderingen zien hier en natuurlijk straks het eindresultaat. Ik ga inderdaad op zoek naar het dekbedovertrek, alleen weet ik niet meer waar ik het gekocht heb (alweer zo lang geleden), misschien eerst maar eens op de markt kijken.
    Fijne week,liefs Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen

heel gezellig dat je langs bent geweest en bedankt voor je reaktie!