Pagina's

zondag 10 oktober 2010

een ongeluk komt zelden alleen!

DSC00984

Eigenlijk was ik gisteren van plan om een leuk bericht te schrijven na alle verdrietige berichten van de laatste tijd. Gewoon een bericht over alledaagse dingen, over de herfst die nu echt zijn intrede gedaan heeft. Over het feit dat we toch nog geweldig mooi weer hebben in oktober. Ik had ook wat mooie foto’s gemaakt van een prachtige zonsondergang van de week hier in de achtertuin. Maar helaas… dingen lopen niet altijd zoals we van te voren denken.

Gistermiddag werd ik gebeld door de jongste broer van mijn moeder en hij vertelde dat hij niet zo’n fijn bericht voor me had. Mijn tante Tiny, de jongere zus van mijn moeder die ik jullie enige berichten geleden heb voorgesteld *klik*, was gisteren op haar snorfiets op weg naar haar volkstuin. Ze heeft toen om wat voor reden dan ook het rode stoplicht niet gezien en is doorgereden. Dit is iets wat ze nooit bewust zou doen, want daar was ze veel te netjes voor. Er kwam een auto aan die niet meer op tijd heeft kunnen stoppen en die heeft haar geschept.

Aangezien het dragen van een helm niet verplicht is op een snorfiets, was haar hoofd niet beschermd. Daar is ze dan ook op terechtgekomen en dat is haar uiteindelijk fataal geworden. De details zal ik jullie verder besparen, maar ze is afgelopen nacht om 3.30 uur op 74-jarige leeftijd overleden.

Dit is opnieuw een behoorlijke klap, helemaal voor haar man en haar enige dochter die in Australië woont. Wat ik persoonlijk wel een troostrijke gedachte vind, is dat mijn eigen moeder die heel goed met tante Tiny omging, haar nu al zo snel weer om zich heen heeft. Ook voor tante Tiny zelf zal het vast fijn zijn om te merken dat mijn moeder op haar wachtte op de plek waar ze zich nu bevinden.

Wat ik nog wel graag wil vertellen, is dat ik enorm trots ben op mijn tante. Ze had een donorcodicil en ook al kunnen ze op haar leeftijd niet meer gebruik maken van organen, ze kunnen wel haar huid gebruiken om mensen met bv brandwonden te helpen. Dit is wat ze graag wilde.

Jullie zullen dus nog even langer moeten wachten op gezellige post van mij. Volgende week dus opnieuw een begrafenis en daarnaast ben ik druk met het opruimen van alle spulletjes van mijn moeder omdat haar huisje eind oktober leeg moet zijn. Maar binnenkort zal ik proberen weer wat leukere berichten te plaatsen hoor!

DSC00987

fijn weekend allemaal, liefs Jolanda

24 opmerkingen:

 1. och lieve schat..
  Ik wil je heel veel sterkte toewensen..
  Cobi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is niet gemakkelijk om te dragen als je zo vlug na elkaar dierbaren om je heen verliest maar inderdaad een troost dat je tante nu bij je moeder is. Hele dikke sterkteknuffel van Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ach gos Jolanda, wat een emoties krijg je toch allemaal ter verwerken! Ik wens je kracht liefde en sterkte, met gans mijn hart!!!

  Liefs,
  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. lieve, lieve, Jolanda, ik lees met tranen in mijn ogen je bericht en wens je heel veel sterkte.
  Ook wens ik je veel sterkte met het opruimen van de spulletjes van je moeder, in gedachten zal ik bij je zijn.

  Liefs Jolande

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O nee meissie toch !! wat naar dit weer..........nou ja ik denk dat naar te zacht is uitgedrukt...gewoon vreselijk...ik weet niet wat ik zeggen zal......heel veel sterkte.....liefs liefs liefs van mij........

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Jolanda,

  Hoeveel leed kan een mens verdragen.
  Bij het zien van de mooie foto boven aan je blog bericht kreeg ik een glimlach op mijn gezicht.
  Ik kan zo genieten van dit soort foto`s.
  Maar dan lees je verder en dan verdwijnt die glimlach heel snel.
  Wat verschrikkelijk allemaal.
  Maar fijn om te weten dat de zussen nu weer bij elkaar zijn.
  Dat dat een troost mag zijn voor jullie allemaal.
  Heel veel sterkte toegewenst.

  Groetjes Geertje,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Jolanda, omdat ik al de afgelopen weken niet hebt geblogd en ook geen blogs heb bezocht heb ik heel wat bij te lezen. Het spijt me te moeten lezen dat je moeder is overleden en wil jouw en je gezin hiermee condoleren. Ik hoop dat je veel troost en steun vindt binnen je gezin en andere die er voor je zijn. We hebben wel wat gemeen mijn moeder is van de zelfde leeftijd als jou moeder was en ik ben ook enig kind. Wat ik overigens nooit leuk heb gevonden. Ik weet ( nog niet) wat het is om je ouders te verliezen maar ik kan me je verdriet wel voorstellen. Wat heftig allemaal dat je tante door zo'n afschuwelijk om het leven is gekomen.
  Ik wens je heel veel sterkte voor de komende tijd.
  Ik denk aan je hoor.
  Groet van Yvonne Rijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik wil je hel veel sterkte wensen want dit
  is wel heel snel achter elkaar.

  gr hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hé Jolanda, soms moet je ook wel heel veel ineens meemaken.
  Ik wens je heel veel sterkte de komende tijd, en ook met het opruimen van de spullen van je moeder. Want ook dat gaat met heel veel emoties te werk.

  liefs Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lieve Jolanda, meid wat een verdriet toch zeg.
  kan geen woorden voor je vinden..
  Veel sterkte meid met alles, liefs Stina
  denk aan je!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh lieverd,woorden schieten te kort...heel veel sterkte meis.
  Liefs, Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat verschrikkelijk!! Heel veel sterkte toegewenst de komende tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. OOh Jolanda!! Woorden schieten even tekort hoor.
  wat een ellende!
  Dikke knuffel en een warme omhelsing
  liefs Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een naar bericht. Zo te horen was je tante juist nog zo'n actieve dame.. Scooter rijden, moestuin.. Wat triest dat ze door een akelig ongeluk om het leven is gekomen. Heel veel sterkte!

  Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een naar bericht Jolanda. Mijn oprechte deelneming en heel veel sterkte weer!
  Liefs van Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ohh Jolanda wat vreselijk voor je allemaal,idd meestal als er narigheid op je pad komt,komt er nog meer,ik wens je veel sterkte en ook de verdere familie,wat tragisch zeg,knuffel van mij,lieve groetjes Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. OOo Jolanda wat een vreselijk bericht heb je weer gekregen.
  Het is nog maar zo kort dat je moeder is gestorven en nu je tante. Wens jullie allemaal heel veel sterkte en kracht deze week.
  Lieve groetjes Jannie.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. ach meis wat verschrikkelijk nu ook je tante en op zo`n manier
  wens je heel veel sterkte meis want ook dit is weer, naast je moeder weer een tegenslag neem de tijd om te rouwen en alles op een rijtje te krijgen en echt dat heeft tijd nodig
  heel veel sterkte meis !!!!!
  lieve groetjes Cora

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ooh wat vreselijk erg om na je moeder nu ook je tante te moeten verliezen. Ik wens je heel veel kracht en sterkte toe!!
  Groetjes, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 20. wat verschrikkelijk allemaal, ik wens jou en je familie heel veel sterkte toe, het zal niet meevallen alles zo snel een plekje te geven...

  Groetjes Susan.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Och lieverd wat een akelig bericht. Zo kort na het grote verlies van je moeder nu ook je tante op zo'n tragische wijze te moeten verliezen.
  Ik wens je veel kracht en sterkte toe.
  Liefs, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Jeetje Jolanda. Wat een verdrietige gebeurtenissen allemaal zeg. Heel veel sterkte. Liefs Majo

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Och hemeltje lief... wat een afschuwelijk bericht! Heel veel sterkte met dit verdriet. Wel een mooie gedachte van je tante nu samen met je moeder.....
  Lieve groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Och Jolanda toch,wat erg. Zo kort na de dood van je mama - ik wens jullie heel veel sterkte meid en een heel dikke knuffel van mij.
  Lieve groetjes - Rita

  BeantwoordenVerwijderen

heel gezellig dat je langs bent geweest en bedankt voor je reaktie!