Pagina's

zaterdag 13 november 2010

langzaam maar zeker!

DSC01050

Nog maar 6 weken en dan is het alweer zover… kerst!!!! Natuurlijk zijn er onder ons die zich eerst nog helemaal in Sinterklaas-sfeer bevinden, maar die tijd is voor mijn gezin nou toch echt wel geweest. Best wel jammer eigenlijk… het was altijd zo gezellig!! Eerst de spanning vooraf welke vaak al wéken van te voren begon en dan eindelijk de grote dag waarop Sinterklaas met zijn Pieten dan eindelijk écht aankwamen. Sinterklaas liedjes zingen bij de haard en dan maar hopen dat ‘Sinterklaas’ niet per ongeluk vergat iets in de schoentjes te stoppen voor hij naar bed ging hihihi.

Only 6 weeks to go and it's already there… Chrismas!! Of course there are among us who first celebrate that Sinterklaas is comming to Holland, but that time is over for my family . Too bad actually ... it was always so much fun! First the pre-tension which often began weeks in advance and then finally the big day when Sinterklaas and his helpers finally arrived. Sinterklaas songs sang by the fireplace and hope that ‘Sinterklaas’ does not accidentally forgot something to put in the shoes before he went to bed hihihi.

Waar we nooit te oud voor zullen worden is Kerst… gelukkig maar!!! Want is er een heerlijker, sfeervoller tijd te bedenken dan de kersttijd? Wat mij betreft niet hoor. Ik vind het ook zo heerlijk dat overal de kerstdecoraties al te vinden zijn. Altijd moet ik even snuffelen tussen die mooie spulletjes en dan vooral alles wat ook maar een beetje glinstert trekt direkt mijn aandacht. “Je bent ook echt een kraai”, zegt Ton altijd. En ja… dat is waar!!

What we are never going to be too old for is Christmas ... thank heaven! Because can you think of a sweeter, more atmospheric time then the Christmas period? I can’t. I find it so wonderful that all the Christmas decorations are already available. Always I just browse among the beautiful things, especially anything with even a little bit of sparkles draws my attention immediately. "You're really a crow," Ton always say. And yes ... that's true!

Van de week was ik even bij Xenos en daar vond ik deze mooie waxinelicht houders van armeluis zilver… mooi hé? Natuurlijk met een hangertje eraan waarin een heel mooi glinsterend steentje zit. Dat kon ik toch echt niet laten staan dus ik heb er twee meegenomen en dat voor maar € 2,99 per stuk… koopje toch??

This week I visited Xenos and I found this beautiful tealight holders of poor man's silver ... nice huh? Of course with a pendant in which there is a very nice shiny stone. I really couldn’t leaven them there, so I've taken two of them home for just € 2.99 each ... a bargain don’t you think?

sfeer-xenos

Ze waren er ook nog in een grotere maat, maar zelf vond ik deze kleintjes het leukst… kun je tenminste overal wel een plekje voor vinden!

They were also available in a larger size, but I found these little ones just the right size ... at least you can always find a spot for it!

fijn weekend!!

have a nice weekend!!

15 opmerkingen:

 1. Gaat snel hé, voor mijn gevoel hebben we net de zomervakantie afgesloten.
  Leuke lichtjes trouwens.
  groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. OOh Jolanda wat jammer!! geen SINT Zit is hier met mijn 17 jarige dochter de intocht te kijken! en we zijn giga druk met de Sint lootjes getrokken zelfmaakkadootjes is een must opa en oma doen ook mee aanhang ook verplicht!! hihiih en wat was het weer super leuk met baby piet!! vandaag heerlijk met choco compleet!! en hoezo hij bestaat niet te
  oud voor????? hij kwam er toch echt aan! hiih
  fijne dag hoor
  en een heerlijk weekend
  xenos heeft echt super leuke dingen hé
  lieve groetjes
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wij vieren ook geen Sintfeest meer, mar ik mis het wel hoor.
  Kijk ook stiekem T.V. als sint komt, maar vandaag moest ik werken.
  Ben nog niet in de kerstsfeer hoor, wil nog wat maken voor de kerst, maar kom een beetje in tijdnood.

  groetjes jolande

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh de kinderen bij ons vinden het echt geweldig,zelf ben je er wel druk mee om wat te kopen voor iedereen hoor.
  Begin er altijd wel op tijd mee.
  Maar de avond als het zover is o die spanning hé genieten hoor.

  Wat een mooie lichtjes heb jij gekocht, handig hé, kun je altijd wel gebruiken.

  fijne avond, liefs Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk ik heb ook net de kaarsjes weer aangedaan......zit even uit te puffen...wat een drukte vandaag.....en nu heerlijk niksssss.......je bent tweetalig tegenwoordig......of valt me dat nu pas op ???......gaat het een beetje met je ???......liefs fijn weekend Ria.....ik ga mijn schoen zetten hoor....je weet maar nooit !...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk de kerst tijd,hier ook geen Sint,maar toch doe ik extra lief tegen Bart haha,je weet maar nooit enne je lichies zijn echt super,fijne avond,lieve groet Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. je kunt er maar beter op tijd bij zijn toch? Stel dat je te laat bent ;)!!!
  Het zijn mooie tijden!!!

  Liefs,
  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier zijn ze ook te groot om in Sinterklaas te geloven maar nu trekken we lootjes met het gezin van mijn zus en ook dat is super gezellig.
  Je lichtjes zijn prachtig. Heerlijk om de kaarsjes aan te hebben.
  Groetjes, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kerst is een heerlijke sfeer Jolanda,sinte klaas is hier ook voorbij.
  Was altyd wel een leuke tyd hoor.
  Maar je heb weer mooie lichtjes gekocht.

  Liefs Riet.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bij ons ook geen sinterklaas meer. Maar de tijd rondom de sint vind ik toch al gezellig en is echt een voorloper naar de kerst voor mij.
  Feestelijke waxinelicht houders. Dat kunnen we in deze dagen best wel gebruiken.
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo leuk die winkel...voor de mooiste vondsten.
  En lief geprijsd ook nog.....
  Ook leuk voor Sinterklaas, in deze dure tijden.
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lovely blog of yours...
  nice photos...
  hugs ullamaria

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Schitterende lichtjes Jolanda,en hier ook geen Sint meer jammer hoor.
  Gaat het een beetje ach ik denk de ene dag beter als de andere.Sterkte denk maar veel aan de mooie dingen die je met haar hebt gehad.

  Lieve groetjes Jannie.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hai via,via kom ik op je blog terecht.Mooie foto's vooral van t ijsvogeltje!knap dat je m op de foto hebt kunnen krijgen.Groetjes,Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik geniet even met je mee lieve Jolanda, wat een heerlijke tijd hè. Ik zit ook al met m'n hoofd bij de Kerst en begin al zo stiekemweg hier en daar wat neer te leggen. Ik heb eigenlijk nooit zoveel met Sinterklaas gehad, hier werden de kadootjes zodra de kinderen wat groter waren onder de Kerstboom gezet.
  Wat heb je een mooie waxinelichtjes gekocht, zo lief met het parelrandje eromheen.
  De oude kranten kregen wij een keer bij de gewone krant. Het is heruitgave van de eerste kranten met allemaal oude advertenties en nieuws.

  Ik ga mijn bedje opzoeken.
  Welterusten voor straks.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen

heel gezellig dat je langs bent geweest en bedankt voor je reaktie!