Pagina's

maandag 13 december 2010

Jingle Bells

sneeuw4 nov 2010

Terwijl buiten het pak sneeuw steeds dikker werd, had ik wel iets anders te doen dan lekker liggen te slapen. Eindelijk had ik het kerstquiltje weer tevoorschijn gehaald, want het was toch wel de bedoeling dat het aan de muur zou hangen met de kerst. Het kostte me wel moeite om er weer mee verder te gaan, want de laatste keer dat ik eraan gewerkt had, was de laatste dag dat mijn moeder nog leefde. Het was die zondag 12 september en ik zat naast haar bed met de stitchery.

While outside there was more and more snow, I had better things to do than lie down to sleep. Christmas quilt I finally had reappeared, because it was the intention that it would hang on the wall for Christmas. It took me some effort to continue working on it, because the last time I worked on, was the last day my mother was still alive. It was that Sunday, September 12th and I sat next to her bed with the stitchery.

Ook al was ze wat suf door de morfine, ze was toch heel geïnteresseerd in mijn werkje en ze vond het heel erg leuk worden. Ik had de lapjes voor de randen ook meegenomen en liet haar zien hoe het zou worden wanneer het klaar was. Ze gaf me nog advies over de breedte van de randen en ik heb het nu gedaan op de manier die zij het mooiste vond. Nu hangt het aan de muur en kijk ik er met gemengde gevoelens naar. Kijk… zo is het geworden:

Even though she was a bit groggy from the morphine, she was still very interested in my work and she thought it was really fun. I had the pieces for the sides also taken and showed her how it would be when it was finished. She gave me advice about the width of the edges and I have now done the way she liked the best. Now it hangs on the wall and I look with mixed feelings. Look ... this is the result:

kerstquiltje 1 nov2010

De kleuren zijn in het echt wel wat warmer hoor.

The colors are really a bit warmer though.

kerstquiltje 2 nov2010

Het patroontje komt van Bep en ook de hanger waar het quiltje aan hangt heb ik bij haar gekocht tijdens de open dag waar ik in de vorige post over vertelde. Voor Bep en ook voor Cindy had ik nog een kadootje meegenomen. Voor elk een schaapje dat ik gemaakt had.

The pattern comes from Bep and the hanger where the quilt is hanging on I bought in Bep’s shop during the open day where I told about the previous post. I also brought a little gift for Bep and Cindy. For both a sheep that I had made.

DSC01106

De linker heb ik zelf gehouden, want ik had per ongeluk een foutje gemaakt (vandaar het strikje op haar hoofdje). De middelste voor Bep en de rechter dus voor Cindy.

The left, I kept myself because I had accidentally made a mistake (that’s why the bow on her head). The middle I gave to Bep and the right one is for Cindy.

DSC01109

Voorkant Front

DSC01112en achterkant. and behind

Dit schaapje was ik op een spaans blog tegengekomen en Marisa was zo aardig om mij de link met de tutorial te geven. Wanneer je ook zo’n schaapje wilt maken, kun je de tutorial *hier* vinden. Alleen de link in de tutorial naar het patroon werkt niet meer dus je zult het patroontje zelf moeten tekenen. Maar dat was niet zo moeilijk hoor!

This sheep was on a Spanish blog I encountered and Marisa was so kind to give me the link to the tutorial. If you want to make this sheep, you can find the tutorial *here*. Only the link in the tutorial for the pattern no longer works so you'll have to draw the pattern yourself. But it was not that difficult!

Vanmorgen heb ik de spulletjes voor de groepsknuffel ingepakt dus die ga ik zo even naar het postkantoor brengen. Nu maar hopen dat het allemaal heel aankomt!

This morning I have the stuff for the group hug packed so I am going to the post office later this day. Let's hope it will be delivered in one piece!

Ook wil ik nog even zeggen dat ik niet zoveel in blogland ben de laatste tijd, want ik zit behoorlijk in een dip. Ik mis mijn moeder verschrikkelijk en het wordt alleen maar erger. Daarom kan ik de energie gewoon niet opbrengen om iets te plaatsen. Het is nou ook niet zo leuk om iedere keer iets verdrietigs op m’n blog te zetten natuurlijk. Wel kijk ik zo nu en dan op andere blogs en plaats ik een reaktie hoor!

I would also like to say that I am not much in blogland lately, because I am quite in a dip. I miss my mother terribly and it only gets worse. Therefore I can not muster up the energy just to put something on my blog. It is not so much fun every time to put something sad in my post of course. But I still watch other blogs and I place a reaction here and there!

fijne dag

26 opmerkingen:

 1. Lieve Jolanda, dit zijn ook niet de makkelijkste tijden zonder je moder he! Ik weet zeker dat je moeder het eindresultaat enig had gevonden, want dat IS het gewoon..wat een grappige sfeermaker heb je daar!
  Meid maakt je niet druk over blogland, dat gaat nergens heen, neem gewoon je tijd, denk aan jezelf en je egzin!

  Liefs,
  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi lieverd,
  oooh wat is je kerstquiltje mooi geworden,ik weet zeker dat je moeder het ook vast mooi had gevonden. En wat kan ik me goed voorstellen dat je haar enorm mist...ik kan gewoon niet de goede woorden vinden om je te troosten maar een virtuele knuffel doet je misschien toch goed.
  En ik moet toch ook echt eens proberen om naar Bep te gaan, had al van Cin gehoord dat het heeeeel gezellig was.En ik ben ook weg van je schaapjes, weer een leuk ideetje om eens te gaan maken.
  Lieverd, neem lekker de tijd voor jezelf en je gezin en wens je alvast fijne dagen.
  Liefs en een dikke knuf, Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Jolanda, Je hebt een prachtige stitchery gemaakt!! Ik heb het patroontje ook ergens, zou ik dat nog redden voor de kerst...???Ik begrijp heel goed dat je je moeder enorm mist, zeker in deze tijd van het jaar. En nu je je quiltje hebt hangen, kijk je ernaar en dan mis je haar nog meer. Neem gewoon lekker de tijd en geniet van de kleine dingen. Dat bloggen komt dan vanzelf weer. Ga leuke dingen doen, of lekker wandelen ofzo. Doe rustig aan. Je schaapjes zijn schattig. Sterkte hoor!! Groetjes, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er prachtig uit en juist door de tips van je moeder is het nog specialer en wees trots iedere keer als je er naar kijkt en tuurlijk mis je ,je moeder en dat zal nog heel lang duren,maar de tijd zal je echt gaan helpen en voel je niet verplicht om te gaan reageren,neem je tijd,liefs Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ow vergeet ik nog te tikken dat je schaapjes echt schattig zijn,doei doei.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Jolanda,wat een moeilijke tijd voor jou en je gezin. Het is allemaal nog zo kort geleden dat je je moeder hebt verloren. Ik kan me voorstellen dat je nergens zin in hebt. Goed dat je je stichery hebt afgemaakt ook al zal het niet makkelijk zijn geweest met al die herinneringen die boven komen maar het is wel een mooi werkje geworden hoor.
  De hanger vind ik ook erg mooi. Zo is het een mooi geheel samen. De schaapjes vind ik ook erg mooi. Dat zou mij denk ik ook nog wel lukken. Verder wil ik je veel sterkte wensen in deze donkere dagen voor kerst.
  Groet van Yvonne.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lieve Jolanda...neem je tijd lieverd...en wat knap dat je het toch hebt afgemaakt !! superrr goed van je!!....ik moet nog aan mijn groepsknuffel beginnen.....doe ik morgen........voor mij zijn het ook moeilijke tijden........haar zo te zien liggen valt niet mee........maargoed we moeten er doorheen hoe moeilijk ook !! ...heel veel sterkte meis......liefs van mij.....xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat mooi is het geworden Jolanda!!! Een lieve herinnering aan je moeder.
  En wat een schattige schaapjes!!!
  Groetjes, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. December is bij uitstek de maand dat je je geliefden het hardst mist, vind ik altijd hoor....
  Al die gezelligheid overal, maar je zult zien volgens jaar kijk je er met andere herinneringen tegenaan.

  groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 10. zo mooi, én met heel wat emoties. liefs, @nne

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lieve Jolanda...het komt echt allemaal goed maar neem je tijd om te verwerken dat mag!!Het is heel dubbel maar heel knap dat je toch je prachtige werkje hebt afgemaakt.De herrinering aanje mams doet nu nog pijn maar er komt een tijd dat je ernaar kunt kijken zonder pijn in je hart...echt je kunt het.Lieve groet yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat is hij prachtig geworden en ik snap dat je nu met gemengde gevoelens er naar kijkt het zal nog wel even duren voor je alles hebt verwerkt en het gemis blijft altijd al neemt het op den duur wel een plaatsje in.

  gr hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ohhh....lieve Jolanda, wat is je kerstquiltje mooi geworden en zeker zo speciaal door de herinneringen aan je lieve moeder. Ik begrijp het zo goed met de feestdagen in zicht is het gemis nog veel groter.
  Gun het tijd om alles te verwerken. Het gaat jou ook lukken om straks de zon weer te zien schijnen, een mens is sterker dan we denken en geloof me...ik spreek uit ervaring.

  Liefs, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Een heel waardevol quiltje. Met herinneringen.
  En niet alleen die natuurlijk. Ik heb ervaren na deze zomer dat er steeds weer andere herinneringen bij komen. En zeker nu, met de kerst is dat heel sterk. Ook voor mij de eerste kerst zonder haar. Ik snap precies wat je bedoeld.
  Maar denk eraan dat ze voor altijd in je hart woont, dat geeft je misschien een beetje troost.
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hey, geef niets dat je niet zoveel in blogland bent, neem gerust de tijd om het te verwerken, en vooral nu met deze dagen.
  Je heb leuk gefreubeld is mooi geworden Jolanda
  o wat hapert het toetsenbord, pfff...
  Veel sterkte ermee liefs Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 16. lieve Jolanda, je kerstquilt is prachtig, ik begrijp dat je er met gemengde gevoelens naar kijkt.
  de schaapjes zien er ook heel leuk uit, heel leuk cadeau.
  neem je tijd om je verdriet te verwerken, natuurlijk mis je je moeder, zeker als jullie zo'n goede band hebben gehad.
  kerst zal dit jaar moeilijk voor je zijn zo zonder je moeder, veel sterkte.

  liefs jolande

  BeantwoordenVerwijderen
 17. My dearest Jolanda, you have done very will finishig that nice stitchery, your mother would be happy to see you have done a very nice work. It's a way to have her with you...
  Hugs,
  Marisa
  P.S. I love your sheeps!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hoi Jolanda,
  Wat is je kerst quilt mooi geworden, echt schitterend!!Je moeder zou trots op je zijn geweest.
  Ik begrijp dat je het heel moeilijk hebt het is ook niet iets wat je van de één op de andere dag verwerkt.
  Geef het de tijd.
  Wens je heel veel sterkte voor de komende tijd en denk maar veel aan alle goede en leuke dingen die je met je moeder meegemaakt hebt.
  Probeer toch maar een beetje te genieten met je gezin,dat zou je moeder ook gewild hebben dat weet ik zeker.
  Lieve Groetjes Jannie.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. lieve Jolanda,,je quiltje is super,,en toch ga je elk jaar meer van houden,dit gaf je een band met je moeder,ieets van jullie samen,wees er zuinig op,en!! denk aan de fijne dingen,,gaat goed komen,,,heus,

  veel liefs van oma nijn

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hi Jolanda!, I love your stitchery, also your sheep are precious!

  Kisses from Spain.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hallo Jolanda,

  12 September, dat was de verjaardag van mijn bompa, (hij is in '98 gestorven).
  En December is voor ons gezin nooit geen leuke tijd,al teveel mensen moeten afgeven in en rond de kerstperiode, dus voor ons is kerst maar een dag gelijk een andere hoor.
  En dat je je mama nu zo erg mist, zeer menselijk hoor en daar moet je je niet voor wegsteken hoor, blijf het gewoon van je afschrijven meid, blijf er niet mee zitten hoor!
  Door je quiltje nog af te werken, is je mama nog bij je, ze heeft het nog mee helpen afwerken in gedachten, jullie hebben nog even een momentje gehad, koester deze mooie gedachten voor altijd.

  Groetjes, Jaimie

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Juist in deze tijd van het jaar is het gemis alleen maar groter, heel veel sterkte !
  Wat een schattig quiltje heb je gemaakt en geinige schaapjes.
  Groetjes AnitaA

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Lieve Jolanda, wat een prachtige stitchery, wat zul je daar een mooie herinneringen aan hebben.
  Neem de tijd om te huilen en te lachen....
  Mijn gedachten zijn bij je hoor..
  Ennuh ik weet uit een zeer intieme bron dat het schaapje een ere plaats heeft in huize Cindy...
  Liefs en een dikke knuffel
  Er

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hallo Lieve Jolanda,dank je wel voor je lieve reactie op onze blog.

  Wat is het quiltje mooi geworden en fijn dat je moeder hem nog heeft kunnen zien.

  Ook de schaapjes zijn heel bijzonder geworden,erg leuk,hoor.

  Ik weet precies wat je gevoelens zijn en waar je meezit.
  De ene dag gaat het beter dan de andere dag.
  Ik zit af en toe ook behoorlijk in een dip en mis mijn moeder ook enorm zo.
  Bijv als er vragen zijn ivb met de ziekte van mijn broertje dan heb ik iedere keer de neiging om haar op te bellen om raad te vragen.
  De kerstdagen zie ik zwaar tegenop.
  Heb helemaal geen kertstgevoel of zin in kerst.
  Maar goed ik heb dre ook nog dus voor hem heb ik wat dingetjes in huis opgehangen.

  Neem de tijd om alles rustig aan te verwerken.
  En,het een plaatsje te geven.

  Ik denk aan je,meis.xxx


  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Jaaah, nu kan ik eindelijk je blog gaan volgen ipv anoniem te gluren :-)

  Groetjes,
  Colinda

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Love the sheep! Especially the little straw tails at the back.

  BeantwoordenVerwijderen

heel gezellig dat je langs bent geweest en bedankt voor je reaktie!