Pagina's

woensdag 19 mei 2010

eerste chemokuur

20100513_1

Een paar maanden geleden was er nog niks te zien, gewoon een gietijzeren bak met aarde. Toen ineens zag ik ze… kleine puntjes die boven de aarde uit kwamen piepen. En moet je nu eens zien!!

Mooie planten zijn het toch, Hosta’s. Van die mooie, grote, frisgroene bladeren ook erg geliefd bij de slakjes. Eerst stond deze plant in de volle grond, maar dat was geen succes. Iedere keer weer halfafgekloven bladeren terwijl de boosdoeners meestal nergens te bekennen waren. Slakkenkorrels vind ik dan weer te zielig dus heb ik het op deze manier geprobeerd. Hosta in een pot en afwachten. En ja hoor, dat bleek het ei van Columbus. Nooit meer last gehad van welk weekdier dan ook.

Dit eerste frisse groen dat elk jaar opnieuw weer terugkomt, vind ik zo’n positief hoopgevend plaatje dat ik het goed vind passen bij mijn post van vandaag. Een kleine update betreffende mijn moeder. Regelmatig vragen lieve lezers van mijn blog hoe het nu met haar gaat en dat vind ik toch wel erg bijzonder. Mensen die ons niet persoonlijk kennen, maar toch zo geïnteresseerd en meelevend zijn. Heel erg bedankt daarvoor!

Mijn moeder heeft haar eerste 2 weken chemo achter de rug en die zijn haar reuze meegevallen. Ze heeft zo goed als geen bijwerkingen gehad dus dat is erg fijn. Vanmorgen moesten we naar de oncoloog en ook hij was erg positief over haar. Hij vond dat ze er heel erg goed uitziet en omdat hij haar natuurlijk niet dagelijks ziet, kan hij dat beter beoordelen dan ik. Ze is wel heel erg moe en gaat regelmatig overdag even slapen. Ook heeft ze nog niet echt zin in kaarten maken of borduren of andere creatieve uitspattingen, maar de oncoloog zei dat het juist de bedoeling van de chemo is om dit weer beter te laten worden. Dus minder moe zodat ze meer zin krijgt in dingen ondernemen. Morgen gaat ze beginnen met de tweede kuur waarbij ze 8 pillen per dag moet nemen inplaats van de 5 die ze de eerste kuur moest nemen. Die eerste kuur was meer om te kijken of ze veel bijwerkingen zou krijgen en deze tweede kuur is de dosis die ze moet hebben gezien haar lengte en gewicht.

Het zonnetje laat zich nu ook steeds vaker zien en daar voelt elk mens zich beter door, dus hopelijk geldt dat voor haar ook. Lekker met een boek op haar balkon… m’n liefje wat wil je nog meer? ;-)

20091024_3 Hier nog even een blik in onze achtertuin waar de blauwe regen nu volop bloeit! Het lievelingsplekje van de hommels en bijen uit de buurt.

Fijne zonnige dag! liefs, jolanda

14 opmerkingen:

 1. Hoi lieve Jolanda, wat fijn dat je moeder geen last heeft van bijwerkingen van de chemo en dat de Oncoloog zo tevreden is, ik hoop voor jullie dat ook deze kuur zonder bijwerkingen verloopt en dat het doet waar het voor staat...je moeder weer helemaal beter maken.

  Wat gaat alles hard in de tuin met al die zonneschijn, je Hosta staat echt te pronken en het hoekje met de Blauwe regen is een plaatje en wat zal het daar heerlijk ruiken.

  Ik heb net een bos Pioenen gehaald, die geven als zij opengaan ook zo'n heerlijke geur af.

  Ik zend je heel veel zonnestralen, die jullie energie en kracht mogen geven.

  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Jolanda, wat fijn dat jemoeder zo goed heeft gereageerd op de eerste kuur, ik wens jullie veel sterkte bij de volgende kuur.

  Groetjes jolande

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Jolanda, fijn om te lezen dat je moeder niet al te veel bijwerkingen heeft. Hopelijk slaat de kuur aan. Sterkte ermee.
  Je tuin ziet er prachtig uit met die blauwe regen en op de voorgrond zie ik je hosta in pot ook nog staan. Wat een goed idee want mijn hosta's worden ook ieder jaar helemaal opgevreten door de slakken.
  Groetjes van Yvonne Rijk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hoi Jolanda fijn om te horen dat het goed gaat met je moeder. En dat ze zo goed reageert op de chemo. Mijn schoonmoeder is net klaar, en alles is schoon. Ik wens jullie heel veel kracht en liefde toe. Ik ga voor jullie duimen dat je moeder van alles zal genezen.

  Liefs Ilonka

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Jolanda,
  Fijn te horen dat het je moeder meevalt het hakt er toch behoorlijk in nietwaar. Mijn vader heeft inmiddels zijn 10e bestraling achter de rug, iedere dag van Voorburg naar Leiden zijn ze dik 2 tot 2 1/2 uur mee zoet, nog 23 te gaan. Ik hoop dat het bij je moeder allemaal goed uitpakt!!!
  De blauwe regen, jeetje daar kan ik wel jaloers op zijn hoor, schitterend zeg!
  Wens je veel sterkte groet Madelon

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Jolanda, wat een mooie hosta zeg die worden zo groot hé, wij hebben er drie. De blauwe regen ook erg mooi.
  Wens je veel sterkte met je moeder, het vergt toch wel heel wat van d'r lichaam . Valt niet mee hé.
  H Gr Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow Jolanda, gorgeous Wisteria plant do you have. I love it. I hope your mum will be ok.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Jolanda, wat fijn dat je moeder zo goed heeft gereageerd op de eerste kuur..............dat geeft een mens hoop !!

  Heel veel sterkte voor jullie allemaal en voor je moeder in het bijzonder...........lieve groetjes Ria....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lieffffieeee, DANKJEWEL voor de hele mooie award! Weer heb je me stil gekregen en heb de kleenex tissues er maar bijgepakt. Wat een geweldige muziek heb je ben zo aan het genieten! Wat een geweldig nieuws om te lezen hoe je moeder erdoor heen slaat, echt heel fijn voor haar. En..., ben jaloers op jou! Waarom, om die vreselijke TÉ leuke rode bekers, zucht ben er helemaal verliefd op. Neem jij ze anders een keer mee, zet ik er koffie in en dan gaan we samen zo'n lekkere kop koffie drinken. Lijkt me reuzegezellig. En die heren in die mooie pakken, GILLEN deed ik erg leuk hoor! Waarom heb jij die foto niet gemaakt met die hele rij meiden achter hun aan hihihi.... Veel lente zonnestralen en een hele dikke zoen voor de mooie Award en een warme knuffel, Cin

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ha Jolanda,
  super fijn om te horen dat je moeder zo goed reageert op haar kuur!! Volhouden met zijn allen!!!!
  je blauwe regen is echt verschrikkelijk mooi wat een bloemenpracht! en je tip met de hosta ga ik zeker opvolgen bij mij zitten de gaten er nu al weer in! jammer jammer
  Ik wens jullie een hele fijne week
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. hoi Jolanda fijn dat je moeder goed reageerd op de Chemo ik hoop echt voor jullie dat het goed mag komen en dat je je moeder nog een hele poos bij je mag houden heel veel sterkte de komende tijd !voor jullie allemaal !!!!!!!!!

  groetjes Cora

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Jolanda,
  wat fijn dat het allemaal zo goed gaat met je moeder en niet zoveel last heeft van al die pillen. Zit hier trouwens heerlijk te genieten van de mooie muziek, dit liedje(Perfect day/Miriam Stockley) stond op de cd- verhaaltjes van Beatrix Potter, heb het echt honderden keren geluisterd, heerlijk.
  Vind je blauwe regen echt prachtig, ook nog een tuinwens van mij.
  Fijne zonnige dag,groetjes Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Jolanda,

  Allereerst wil ik je moeder veel sterkte toewensen.
  Fijn dat ze weinig bij werking heeft hopelijk heeft ze bij de volgende keer er ook geen last van, maar hij is wel zwaarder schreef je.
  Doe ze de hartelijke groeten.

  En wat heb je een mooie hosta schitterend!!!
  Maar een slak kan langs de pot omhoog kruipen hoor dus hou hem in de gaten.

  En wat heb je een prachtige blauwe regen echt geweldig mooi.
  Daar kan je heerlijk van genieten op je mooie terras.
  Wens je een heel fijn pinksterweekend
  Groetjes Jannie.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Your wisteria looks so beautiful! Ours died over winter. I am going to plant a climbing hydrangea instead and hope that does better.


  Have a lovely weekend

  Warm wishes
  Isabelle x

  BeantwoordenVerwijderen

heel gezellig dat je langs bent geweest en bedankt voor je reaktie!