Pagina's

maandag 31 mei 2010

brugklas

kamer rick voor

Waarschijnlijk gaat het in een heleboel gezinnen zo… wanneer de kleine jongen of kleine meid van de basisschool komt en naar de brugklas gaat, wordt hun kamer veranderd. De kamer waar ze soms al vanaf baby zijn in geslapen hebben (natuurlijk is het bed wel in grootte toegenomen), is ineens véél te kinderachtig. En er moet ook een bureau komen om huiswerk aan te kunnen maken. Het tafeltje waar ze aan hebben zitten kleuren, voldoet uiteraard niet meer! “Dat begrijp je toch ook wel mam!”

En ja, dat begrijpt mam ook wel, want kleine kinderen worden groot, dus zijn we afgelopen zomer toen Rick naar de brugklas ging, lekker gaan shoppen!! Op de foto hierboven staan een paar van de dingen die mochten blijven… het grenen bed, de 2 strandkasten die Ton zelf gemaakt had en het schilderij dat ik zelf geborduurd heb toen ik van Rick in verwachting was.

De kleur van de muur, lichtblauw, moest wel plaatsmaken voor iets nieuws. Rick mocht zelf een kleur kiezen en koos uiteraard voor zijn lievelingskleur: rood!

nieuwe kamer rick1Hier zien jullie hoe het geworden is… knalrode muren met een lekker groot bureau met zwarte accenten! En het staat leuk!!!

Boven zijn bureau hebben we 2 planken aan de muur gehangen:

20100529_5

Hierop heeft hij behalve wat boeken en zijn wekkerradio, zijn verzameling spaarvarkens en bekers staan:

20100529_9 20100531_10

Wanneer jullie goed opgelet hebben, hebben jullie misschien een kleine verandering opgemerkt tussen de foto’s van de 2 planken en de laatste foto van de bekers. Op het moment dat ik namelijk de foto’s aan het maken was, had Rick een voetbaltoernooi en toen hij thuiskwam bleek dat zijn team 2de geworden was en had hij er weer een beker bij! :))

20100531_6Eigenlijk wilde hij niet op de foto want zijn haar zat niet zoals het moet zitten, maar ja… wat wil je ook na een inspannende voetbalwedstrijd!

Wat ook mocht blijven, waren enkele van de enorme hoeveelheid knuffels die hij in al die jaren vergaard had. Deze geluksvogels hebben nog een plekje aan het voeteneind van z’n bed omdat dat toch wel gezellig staat, vond Rick. En ik ook hoor!

20100529_3Als laatste nog een foto van een gedichtje dat hij kreeg op school. Zelf vind ik het wel een mooi gedicht en Rick ook denk ik, want het heeft nog steeds een plaatsje boven zijn bureau.

20100529_12

Fijne avond iedereen!

9 opmerkingen:

  1. Hoi, nou het is een stoere jongenskamer geworden hoor, hopelijk beleeft hij er veel plezier van.

    Groetjes Stina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. leuke kamer geworden zeg. kleine kinderen worden groot he. wat een leuke zoons heb je. kanje met recht trots op zijn. groetjes Antonia

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou moe ze haar zit juist super cool....!!!
    Knap hoor, zo'n mooie bokaal, weer een mooie erbij.....
    Psst...mag het rose spaarvarken nog wel? Ik vind hem wel super natuurlijk maar ja rose ligt nogal gevoelig hier bij mijn jongens.....
    Mooie kamer heeft hier, zie een mooi retro radiootje.....super.
    Fijne week

    Oh ja die zaten ook idd in mijn salade, met nog kaas en dressing...hmmmmmmmm

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Super wat een gave stoere kamer heeft die Rick.
    En gefeliciteerd met je mooie overwinning superrrrr!!!

    Groetjes Jannie.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuke stoere jongenskamer is dat geworden Jolanda en wat leuk dat er toch nog een paar dingen mochten blijven zoals de knuffels en het prachtige gedicht van De Steen, dat is geschreven door Bram Vermeulen en eens gezongen door Paul de Leeuw.
    Wat een prijzen heeft je zoon allemaal gewonnen, felicitaties voor die laatste mooie overwinning.
    Lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Super stoere kamer Rick,groot gelijk hoor jongen,je bent nu volwassen aan het worden.
    Veel plezier met je kamer.

    Liefs Riet.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Jolanda, zoals bij vele blogs kwam ik ook bij jou terecht.. Gezellig! Leuk om te zien dat je ook 'drie superleuke jongens' hebt, die heb ik ook haha. Gezellig boel hoor.

    Zie ook dat ik plannen moet gaan maken voor het behangen en verven van een jongens kamer ;) Spannend, onze oudste gaat na de zomervakantie naar de brugklas.

    Fijne dag morgen.

    Groetjes, Sonja

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Such a wonderful way to display trophies. Great ideas!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hi Jolanda! Dank je wel voor je lieve berichtje op mijn bloggie! Ik heb meteen jou blog toegevoegd aan mijn bloglist.
    We houden allebei van dezelfde bloemen en planten! Mijn tuin staat vol met hortensia's en het is iedere keer weer genieten als ze bloeien!
    Hugs Nans

    BeantwoordenVerwijderen

heel gezellig dat je langs bent geweest en bedankt voor je reaktie!