Pagina's

vrijdag 28 mei 2010

Miss Muffet…

miss muffet

In opvolging van de rode mokjes met witte stippen is hier dan het volgende rood/wit item in mijn huis, mijn allereerste stitchery! Toegegeven… de armpjes van Miss Muffet zien er een beetje vreemd uit, maar dat komt omdat dat spul waarmee ik het overgetrokken had een beetje was vervaagd. *ahum* Maar al met al ben ik er zelf best tevreden over.

Op het blog van Cindy vond ik de link naar homeberries, een hele leuke site met allerlei stitchery patronen en daar heb ik deze uitgezocht. Het rijmpje vond ik ook zo leuk over Miss Muffet die op haar Tuffet zit. Nou hadden we hier thuis geen idee wat een tuffet is!? Wanneer ik goed naar het plaatje kijk, zal een tuffet wel zoiets als een kussentje zijn. Tuurlijk had ik dat even kunnen opzoeken, maar we vonden het hier thuis wel geinig om te denken dat ‘tuffet’ zoiets betekent als ‘achterwerk’. Wanneer Rick nou bijvoorbeeld opstaat tijdens het eten, kan ik tegen hem zeggen: “Rick blijf nou eens op je tuffet zitten” hihihi. Kunnen jullie het rijmpje eigenlijk goed zien op de foto hierboven? Wacht… ik zal er even apart een foto van plaatsen…

20100528_6Nu moet het in ieder geval te zien zijn hé? Met deze stitchery heb ik vervolgens een kussenhoesje gemaakt, kijk maar…

20100528_11Natuurlijk gaat ook dit rood-wit nog een poosje de kast in, gezellig bij de mokjes. Maar ik kreeg nu wel een beetje een idee hoe het eruit komt te zien strakjes wanneer het winter wordt en het rood een plaatsje krijgt in mijn huis.

Zo, nu ga ik de nieuwe JDL bekijken die ik vanavond gekocht heb bij Ria van Its me. Het was leuk om eens eventjes lekker rond te snuffelen in de winkel van Ria en Rein!

fijn weekend!

12 opmerkingen:

  1. Ik vind miss Muffin ook zeeeeer geslaagd!!
    Super leuk zeg en dat kussentje doet het super goed in je stoel!!
    Fijn weekend hoor ga ik ook doen!!
    Lekker genieten!!
    groetjes Yolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. HIHIIHH ik zie dat ze miss Muffet heet!!
    toedeloe!!
    beetje blond!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey Jolanda, wat ziet dat er allemaal gezellig uit.
    Het kussen staat super leuk in de stoel.
    Het komt helemaal goed straks met de kerst dat wordt heel sfeervol bij jullie in huis.

    Groetjes en fijn weekend, Jannie.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Erg leuk gedaan Jolanda. Ben zelf ook gek op rood. Ik heb het in mijn (woon)keuken. In de huiskamer blauwe dingen. Grappig hoor wat kleur met een mens doet. Bij het scrappen pak ik bijna nooit naar rood terwijl ik het toch erg mooi vind. Je kussenstje vind ik wel orgineel.
    Groeten van Yvonne Rijk

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja leuk he??! vond je de winkel mooi ?? .......nou lekker lezen meid !!! fijn weekend !! lieve groetjessss Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Jolanda, leuk dat je meedoet aan mijn give-away, Heb me ook gelijk aangemeld bij jou hoor....ziet er zo gezellig uit. En de herkenning...ik heb ook 3 zoons, 22-20-19 jaar oud ( en dochter van 17)

    Fijn weekend, Lieve groet Wendy

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ohhh Jolanda,echt geweldig die kussen,prachtig dat rood,ohh wat zal het gezellig worden van de winter.

    Liefs Riet.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Jolanda,
    Wat heb je een leuke blog zeg, ik ben wel ff bezig geweest hem lekker door te kijken! Ik vind je kussen met miss Muffin helemaal leuk geworden en heb het adresje meteen ff opgezocht met die leuke patronen... heeeel vervelend allemaal, hihi. Een hele fijne zondag!
    Groetjes Susan.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi Jolanda, wat leuk gemaakt die stichery met dat leuke versje erbij.
    Ohhhh..... en dat wordt heerlijk genieten van d JDL, ik heb deze ook van de week gekocht.
    Wat leuk dat je deze bij Ria heb gekocht.
    Fijne avond en een lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi wat leuk dat je op mijn blog was en mijn volger bent geworden noun ik zou ik niet zijn als ik even nieuwsgierig terug ging kijken en je hebt er een fan bij ;-))
    je blog is gezellig je hebt heerlijke foto's en je laatste post van je stichwerkje is zoooo mooi wat een prachtige kussen en rood ja ik vind het een super leuke kleur.

    een hele gezellige nieuwe (blog)week groetjes Irma

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoi Jolanda,
    vind je stitcherie echt zoooo mooi en wat een leuk versje.Ik ga ook maar eens naar die site met gratis patroontjes.En je vroeg me naar een linkje naar You tube om hartjes te haken, gewoon bij you tube intikken 'how to crochet a heart' en je krijg allerlei filmpjes te zien. Ik heb het eerste filmpje gebruikt maar je kunt natuurlijk ook andere proberen, hoor het wel of het is gelukt.
    Lieve groetjes, Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. wat leukkkkk.
    En de kamer van zoon lief is ook geweldig. Groet Majo

    BeantwoordenVerwijderen

heel gezellig dat je langs bent geweest en bedankt voor je reaktie!