Pagina's

woensdag 31 maart 2010

verdriet

mam ik

Aan alle mensen die zo lief gereageerd hebben op mijn berichtje over de ziekte van mijn moeder.

Vandaag is ze geopereerd en om kwart voor 10 vanochtend werd ik gebeld door de chirurg. Hij vertelde me dat hij de tumor niet verwijderd heeft, omdat hij na het openen van de buikwand ontdekte dat er heel erg veel uitzaaiingen zijn in de buikwand. Ze kunnen dit niet meer weghalen.

Een aantal dagen geleden waren we zo blij dat er helemaal geen uitzaaiingen ontdekt waren op de MRI scan, en nu dit. Ik ben er kapot van. Ik heb het haar zelf verteld vanmiddag en ze reageerde zoals ik verwacht had... rustig en nuchter. Mijn moeder zegt altijd 'eens komt mijn tijd'. Misschien had ze toch wel rekening gehouden met dit bericht.

Wat ik heel erg vond, was dat er toch 1 traan over haar wang rolde toen ze zag hoe moeilijk ik het ermee had. Ik probeer sterk te zijn voor haar, maar het is zo moeilijk.

Ze gaan misschien nog een milde vorm van chemo aanbieden, om het proces zoveel mogelijk te vertragen. Het spijt me dat ik hier deze ellende allemaal neerschrijf, maar ik moet het even kwijt. Ik kan niets anders dan huilen op dit moment want ik kan haar gewoon niet missen.

Op dit moment heb ik even geen zin om foto’s te plaatsen hier op het blog, hopelijk hebben jullie daar begrip voor. Ik moet dit eerst zien te verwerken. Misschien kan ik het morgen opbrengen de kaart af te maken waar ik aan begonnen was gisteren en dan zal ik die hier plaatsen.

Hopelijk blijven jullie mij volgen, ondanks dit alles.

liefs, jolanda

15 opmerkingen:

 1. Ohhh...lieve Jolanda,wat een vreselijk nieuws, ik wou dat ik nu even mijn armen om je heen kon slaan. Alles wat er zo hoopvol uitzag is nu in één keer teniet gedaan door deze vreselijke uitslag. Schrijf hier maar alles van je af, dit zijn juist de dingen die er toe doen, de vreugde maar helaas ook het verdriet. Ik wens je veel sterkte met de verwerking van dit vreselijke nieuws en de zware tijd die er komen gaat. Lieve meis, wanneer jij er weer aan toe bent kom je weer bloggen en ik blijf je volgen hoor. Ik hoop dat wij je op deze virtuele wijze een beetje tot steun kunnen zijn.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hallo jolanda. ik vind t echt vreslijk voor je en ook voor je moeder natuurlijk. ik wens jullie in elk gevaal heel veel sterkte en kracht doe rustig aan. van af deze plek zal ik positieve energie naar je toe sturen . veel liefs Antonia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Jolanda,

  Wat een vreselijk bericht heb je ontvangen.
  O ik begrijp zo goed wat er allemaal door je heen gaat, en wens je daarom heeel heel veel sterkte voor nu en de komende tijd voor jouw en je moeder en fam.

  Groetjes Jannie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ach Jolanda wat verschrikkelijk meis eerst hadden jullie nog hoop en nu is het weg
  wens je heeeeel veel sterkte moed en kracht om hiermee om te gaan en dat is zo verrekte moeilijk je wilt sterk zijn maar het lukt niet want het is zo pijnlijk en zo vol emoties ik ken het meis mijn vader is nog niet zo lang geleden overleden en ik weet hoe moeilijk het is
  wens je alle sterkte en het geeft niks dat je hier je verdriet uit want wij zijn er in goede maar ook zeker in slechte tijden om elkaar een beetje te steunen
  ik denk aan je meis
  xxx Cora

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Jolanda, ik kwam even langs om op je blog te kijken en toen las ik dit. Ik schrik ervan. Ik wens jullie heel veel sterkte toe! Liefs Daan

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is het toch ook een rot ziekte........
  Heel veel kracht en steun gewenst en geniet nog saampjes zolang het kan.........
  Sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een slecht nieuws Jolanda. Ik heb zelf ook een moeder van 81. Je wilt ze niet missen. Heel veel sterkte en kracht voor jullie in deze moeilijke tijd.
  Ik denk aan je.
  Groet van Yvonne Rijk

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lieve Jolanda

  Wat zal dit vreselijk zijn om te verwerken....en wat een teleurstelling als je hoopt op genezing!!

  Alle kracht en sterkte toegewenst en veel liefs van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een slecht nieuws heb je mogen ontvangen. Wens je/jullie veel sterkte en suc6 toe de komende tijd.

  Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. LIEVE JOLANDA, EEN BLOG IS OM LEUKE EN NARE DINGEN MET ELKAAR TE DELEN.
  IK WENS JULLIE HEEL VEEL STERKTE IN DEZE MOEILIJKE TIJD.
  UITERAARD BLIJF IK JE VOLGEN.
  GENIET NOG VAN DE TIJD DIE JULLIE SAMEN NOG HEBBEN.

  HEEL VEEL LIEFS JOLANDE.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jolanda,
  De rillingen lopen over mijn rug als ik je verhaal lees van je moeder, je staat zo machteloos op die momenten hé. Je gevoelens maken je helemaal in de war. Hoe moeilijk het ook is probeer nog van elkaar te genieten op elke goede momenten die er zijn.
  Warme groeten
  Christa

  BeantwoordenVerwijderen
 12. dank je voor je lieve woorden een plekje geven is en blijft moelijk maar het moet wij moeten door voor man en kinderen maar het gemis blijft
  heel veel sterkte meis en benut de tijd die je samen met je moeder nog zult hebben !! en als je effe behoefte hebt om te praten mag je me altijd een berichtje sturen of desnoods mailen
  dan moet je me mailadres maar effe vragen
  STERKTE !!
  lieve groetjes Cora

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lieve Jolanda, wat een moeilijke tijd ga je op dit moment door. Ik leef heel erg met je mee, en weet wel dat je niet alleen bent hoor.

  Heel veel sterkte hoor meis en ik hoop dat de artsen de nog iets voor haar kunnen betekenen.

  Liefs Neltine

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh jolanda! I am so sorry to read about your mother! she is showing incredible strength, and I hope that will help you all through this very rough and hard times! Use the card making as therapy! It really helps!
  Take good care, my friend!

  hugs,
  Jorunn

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh Yolanda I am so very sorry to ready your sad news. I will keep you and your mum in my thoughts and prayers x

  BeantwoordenVerwijderen

heel gezellig dat je langs bent geweest en bedankt voor je reaktie!